Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols

19 de març del 2024

Últim tret de sortida a la itinerància de l’exposició “L’art d’un metge de poble”

El 12 de desembre de 1903 va néixer Martí Casals Echergaray, metge emblemàtic de la contrada de la Vall d’Aro. Des del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols i la Comunitat de Municipis de la Vall d’Aro per a la gestió del Centre del Metge Rural se n’ha volgut commemorar tant la seva figura com la seva tasca mèdica, sempre al servei dels seus habitants, fos quina fos la situació.
La mostra es va iniciar al Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols (Antic Hospital), on va estar exposada del 2 de novembre de 2023 fins al 4 de febrer de 2024, seguint la seva itinerància per la resta de municipis de la Vall d’Aro: el Castell de Benedormiens (Castell-Platja d’Aro, del 17 de febrer al 17 de març) i l’Espai Ridaura (Santa Cristina d’Aro, del 22 de març fins al 26 de maig).
L’art d’un metge de poble ha arribat a Santa Cristina d’Aro, la seva última destinació itinerant dels municipis de la Vall d’Aro, el passat 22 de març de 2024 a les 19 h.
A l’acte d’inauguració hi ha participat en Jordi Gaitx (Arxiu de Santa Cristina d’Aro) amb la presentació, la Sílvia Alemany (direcció) i en Xavi Roca en nom del Museu d’Història, i els familiars del Dr. Martí Casals; Pau Casals – fill–, Anna Casals – néta – i Pau Lluch Casals – besnét –, amb la lectura de les cartes dels veïns de Santa Cristina (J. Morales i Saleta).

Fotografia de la inauguració

Activitats relacionades amb l’exposició:
Museu d’Història – Sant Feliu de Guíxols:
Condimenta’t
14 d’octubre del 2023

La Farmaciola Natural
3 de febrer del 2024

Castell-Platja d’Aro:
Taula rodona: Dr. Martí Casals
Nou Centre Cívic de Castell d’Aro – 19 de maig de 2023

Condimenta’t
Antic Casino – 18 de maig del 2024

Espai Ridaura – Santa Cristina d’Aro:
Taula rodona: Testimonis al voltant de la medicina rural
5 d’abril del 2024

La Farmaciola Natural
25 de maig del 2024

Comparteix aquesta pàgina:

Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona Xarxa de Museus de les comarquesde Girona Fundació Pasqual i Prats Càtedra Martí Casals de la UDG observatori del patrimoni etnològic i immaterial Memorial Democràtic Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana Xarxa de Museus de la Costa Brava Xarxa de Museus Locals Amics del Museu L'equipament informàtic ha rebut subvenció per finançar actuacions relacionades amb les noves tecnologies 2023 de la Diputació de Girona