Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols

TOT EL MUSEU

×

Exposicions a l'Antic Hospital

Exposicions a la Caseta de Salvament

Exposicions al Monestir

Properes exposicions

Arxiu d'exposicions
 

Connecta amb el Patrimoni

Tastets de mar, la guiada gastronòmica

Guiatge a càrrec de Tretze Cultura

13 d'agost del 2022 a les 19:00

Turó dels Guíxols - Caseta de salvament de nàufrags

Introducció al coneixement del món del peix blau: secrets i propietats organolèptiques de les diferents espècies -anxova, sardina, verat...- Quins són els sistemes de pesca, amb quin tipus de barques i a quines zones de la Costa Brava. Es donaran a conèixer tècniques per a la conservació d’aquests peixos i algunes maneres de cuinar-los per passar, tot seguit, a degustar-ne uns quants “tastets” de la mà d'experts gastrònoms.

Carmina Ontiveros, formada en el món de les ciències del mar i del patronatge, vinculada al món educatiu, gerent de l'empresa de serveis educatius Tretze Cultura i d'”Arria Bou”, una embarcació d'arrossegament de Palamós, serà l'encarregada de fer-nos conèixer i gaudir el món del peix blau de la mar a la taula.

Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona Una part del fons que financen les actuacions subvencionades prové de la subvenció a museus i col·leccions de les comarques gironines per a Noves Tecnologies, campanya 2021. Xarxa de Museus de les comarquesde Girona Fundació Pasqual i Prats Càtedra Martí Casals de la UDG observatori del patrimoni etnològic i immaterial Memorial Democràtic Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana Xarxa de Museus de la Costa Brava Xarxa de Museus Locals Amics del Museu